Vepřová panenka marinovaná v petrželce a česneku
 
   

  Pravdou jest, že mít k dispozici šťavnatou panenku z iberského čuníka je bezkonkurenční labůůůžo, nicméně stejně dobře Vám poslouží i panenka z českého prasátka. Jednoduché a božské jídlo. Na marinování používejme zásadně olivový olej a čerstvé bylinky, opékejme dorůžova, ať je maso uvnitř šťavnaté.
 

  800 g vepřové panenky
8 stroužků česneku
1/2 šálku jemně sekané petrželky
1/2 lžičky mořské soli
1/4 šálku a 2 lžíce olivového oleje
 
     
  Česnek a petrželku nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem a mořskou solí. V této marinádě necháme špalíčky panenky naložené několik hodin, nejlépe přes noc. Na troše olivového oleje upečeme panenku dorůžova – nejdříve zprudka, poté pozvolna a během opékání potíráme marinádou.  
     
     
 
hitlist