Vepřová panenka marinovaná v petrželce a česneku |
||
Pravdou jest, že mít k dispozici šťavnatou panenku z iberského čuníka je bezkonkurenční labůůůžo, nicméně stejně dobře Vám poslouží i panenka z českého prasátka. Jednoduché a božské jídlo. Na marinování používejme zásadně olivový olej a čerstvé bylinky, opékejme dorůžova, ať je maso uvnitř šťavnaté. |
800 g vepřové panenky 8 stroužků česneku 1/2 šálku jemně sekané petrželky 1/2 lžičky mořské soli 1/4 šálku a 2 lžíce olivového oleje |
||
Česnek a petrželku nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem a mořskou solí. V této marinádě necháme špalíčky panenky naložené několik hodin, nejlépe přes noc. Na troše olivového oleje upečeme panenku dorůžova – nejdříve zprudka, poté pozvolna a během opékání potíráme marinádou. | ||