|
Dvě lžíce oleje rozmícháme s bílým vínem a okořeníme solí a pepřem. Vložíme do ní steaky a necháme marinovat zhruba hodinu. Mezitím rozpůlíme fenykl a pokrájíme ho na tenké proužky. Lusky a mrkev také pokrájíme na tenké proužky. |
|
|
|
|
|
Marinované maso necháme dobře okapat a pečeme na pánvi s trochou oleje z obou stan asi 4 minuty. Marinádu uchovejte bude ještě potřeba. Při pečení občas maso přelijeme vypečeným tukem. Hotové maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. |
|
|
|
|
|
Proužky fenyklu přidáme do vypečeného tuku v pánvi a krátce osmahneme. Teprve pak přidáme ostatní zeleninu a necháme několik minut vařit. Smetanu osolíte, opepříte a společně s marinádou pomalu zahřejeme v malé pánvi či rendlíku. Přidáme do ní na malé kousky pokrájenou gorgonzolu a za občasného míchání necháme sýr roztavit. Podle chuti můžeme dochutit solí a pepřem. |
|
|
|
|
|
Zeleninu a steaky naservírujeme na talíře a přelijete omáčkou. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|