Hovězí filet s gorgonzolovou omáčkou
 
   

 

2 steaky z hovězího filetu po 200 g
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce suchého bílého vína
1 malá hlíza fenyklu
80 g lusků cukrového hrášku
1 střední mrkev
50 g gorgonzoly
150 ml smetany
mletý pepř, sůl

 

  Dvě lžíce oleje rozmícháme s bílým vínem a okořeníme solí a pepřem.  Vložíme do ní steaky a necháme marinovat zhruba hodinu. Mezitím rozpůlíme fenykl a pokrájíme ho na tenké proužky. Lusky a mrkev také pokrájíme na tenké proužky.  
     
  Marinované maso necháme dobře okapat a pečeme na pánvi s trochou oleje z obou stan asi 4 minuty.  Marinádu uchovejte bude ještě potřeba. Při pečení občas maso přelijeme vypečeným tukem. Hotové maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.  
     
  Proužky fenyklu přidáme do vypečeného tuku v pánvi a krátce osmahneme. Teprve pak přidáme ostatní zeleninu a necháme několik minut vařit. Smetanu osolíte, opepříte a společně s marinádou pomalu zahřejeme v malé pánvi či rendlíku. Přidáme do ní na malé kousky pokrájenou gorgonzolu a za občasného míchání necháme sýr roztavit. Podle chuti můžeme dochutit solí a pepřem.  
     
  Zeleninu a steaky naservírujeme na talíře a přelijete omáčkou.  
     
     
 
hitlist