Hejk s olivami
 
   

  4 steaky z hejka (po 230 g)
plátky citronu
fazolky vařené v páře
zelené olivy








 

  Na marinádu  
     
 

6 lžic krájeného koriandru
6 lžic petrželky
6 stroužků česneku
1 lžíce kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mleté papriky
Špetka kajenského pepře
150 ml citronové šťávy
300 ml olivového oleje

 
     
  Nakrájíme si nadrobno čerstvý koriandr a petrželku. Přidáme prolisovaný česnek, mletý koriandr i papriku, kajenský pepř a zalijeme olejem. Směs dobře promícháme. Rybí maso rozložíme do velké zapékací misky, přelijeme marinádou a dáme přes noc do lednice.  
     
  Následující den na rybu rozdělíme olivy a mísu zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté asi na 160 °C zhruba 35 minut. Hotové porce ryby ozdobíme plátky citronu.  
     
  Podáváme s vařenými fazolkami.  
   
   
 
hitlist