Jehněčí s máslíčkem
 
   

  12 jehněčích kotlet
sůl, čerstvě mletý pepř
kousek zázvorového kořene
1 lžička mletého kardamomu
2 sušené červené feferonky
1/2 lžičky nového koření
1/2 lžičky skořice
strouhaný muškátový oříšek
2 lžíce přepuštěného másla
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
2 lžíce sekané petrželky
1 lžíce sekané máty
 

  Z masa odstraníme okrajový tuk. Kousek zázvorového kořene (o velikosti oříšku) oloupeme a najemno nasekáme. Rozmělníme feferonky a nové koření (kdo má, může použít hmoždíř).  Do směsi přimícháme ještě kardamom, skořici a čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek.  
     
  Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přimícháme prolisovaný česnek a připravenou směs koření. Vše necháme jednou zpěnit. Pak přidáme petrželku, mátu a ochucené máslo a vše necháme trochu vychladnout.  
     
  Kotlety potřeme po obou stranách vylepšeným máslem a necháme chvíli uležet. Rozpálíme grilovací pánev a pečeme zhruba 8 minut po každé straně. Hotové steaky mají být zvenku pěkně hnědé, ale uvnitř narůžovělé. Zbývající máslo znovu rozehřejeme a maso jím ještě přelijeme.  
   
   
 
hitlist