Jehněčí s máslíčkem |
||
12 jehněčích kotlet sůl, čerstvě mletý pepř kousek zázvorového kořene 1 lžička mletého kardamomu 2 sušené červené feferonky 1/2 lžičky nového koření 1/2 lžičky skořice strouhaný muškátový oříšek 2 lžíce přepuštěného másla 2 lžíce oleje 2 stroužky česneku 2 lžíce sekané petrželky 1 lžíce sekané máty |
Z masa odstraníme okrajový tuk. Kousek zázvorového kořene (o velikosti oříšku) oloupeme a najemno nasekáme. Rozmělníme feferonky a nové koření (kdo má, může použít hmoždíř). Do směsi přimícháme ještě kardamom, skořici a čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek. | ||
Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přimícháme prolisovaný česnek a připravenou směs koření. Vše necháme jednou zpěnit. Pak přidáme petrželku, mátu a ochucené máslo a vše necháme trochu vychladnout. | ||
Kotlety potřeme po obou stranách vylepšeným máslem a necháme chvíli uležet. Rozpálíme grilovací pánev a pečeme zhruba 8 minut po každé straně. Hotové steaky mají být zvenku pěkně hnědé, ale uvnitř narůžovělé. Zbývající máslo znovu rozehřejeme a maso jím ještě přelijeme. | ||