Kachní prsíčka s mátou a rozmarýnem
 
   

  360 g kachních prsou
snítky máty
snítky rozmarýnu
datle nebo sušené švestky
sůl a olivový olej








 

  Maso na steak zcela netradičně pokrájíme na příčné kousky silné 2 až 3 cm a prošpikujme je mátou a rozmarýnem.  
     
  Ogrilujeme si datle nebo švestky, kdo co má raději. Pak přichází na řadu již samotná příprava prsíček, který restujeme na rozpálené grilovací pánvi nejprve na prudším plameni po každé straně 2-3 minuty a pak dopékáme na menší teplotě přibližně 6-8  minut.  
     
  Když máme prsíčka hotová, proložíme je datlemi nebo švestkami a poskládáme je tak, aby na talíři měla původní tvar a maso vypadalo na první pohled, jako by bylo vcelku.  
     
   
 
hitlist