Kančí hřbet se zázvorovou zálivkou |
||
400 g kančího hřbetu olivový olej Zálivka 1/4 šálku slunečnicového oleje 1,5 lžíce sojové omáčky 1 lžička citronové šťávy česnek zázvor sůl, pepř |
Kance omyjeme, osušíme, mírně osolíme a zalijeme olivovým olejem. Necháme jeden den marinovat, aby maso zkřehlo. | ||
Zatím si připravíme zálivku. Slunečnicový olej, sojovou omáčku, citronovou šťávu, trochu česneku (jen tak jeden malý, 1/2 většího) a zhruba 1 cm celého zázvoru vložíme do skleněné nádoby se šroubovým uzávěrem. Směs ještě osolíme a opepříme. Nádobu uzavřeme a intenzivně jí protřepeme, abychom obsah promíchali. | ||
Maso vyndáme z marinády a pečeme nejprve zprudka na pánvi asi 2 minuty po každé straně, aby se maso zatáhlo a uchovalo si svou šťávu. Pak dopékáme při mírnější teplotě přibližně tak 8 minut. | ||
Hotové steaky servírujeme na zahřátém talíři a přelijeme zázvorovou zálivkou. | ||