Kančí hřbet se zázvorovou zálivkou
 
   

  400 g kančího hřbetu
olivový olej

Zálivka

1/4 šálku slunečnicového oleje
1,5 lžíce sojové omáčky
1 lžička citronové šťávy
česnek
zázvor
sůl, pepř


 

  Kance omyjeme, osušíme, mírně osolíme a zalijeme olivovým olejem. Necháme jeden den marinovat, aby maso zkřehlo.  
     
  Zatím si připravíme zálivku. Slunečnicový olej, sojovou omáčku, citronovou šťávu, trochu česneku (jen tak jeden malý, 1/2 většího) a zhruba 1 cm celého zázvoru vložíme do skleněné nádoby se šroubovým uzávěrem. Směs ještě osolíme a opepříme. Nádobu uzavřeme a intenzivně jí protřepeme, abychom obsah promíchali.  
     
  Maso vyndáme z marinády a pečeme nejprve zprudka na pánvi asi 2 minuty po každé straně, aby se maso zatáhlo a uchovalo si svou šťávu. Pak dopékáme při mírnější teplotě přibližně tak 8 minut.  
     
  Hotové steaky servírujeme na zahřátém talíři a přelijeme zázvorovou zálivkou.  
     
   
 
hitlist