Kuřecí steak s chřestem
 
   

  300 g kuřecích prsou
4 plátky anglické slaniny
4 nožičky sterilovaného chřestu
olivový olej
parmezán
vermut
bílý pepř





 

 

Očištěná, rozpůlená a lehce naklepaná prsa opepříme, jemně osolíme a opečeme na olivovém oleji. Na pánvi dále orestujeme plátky anglické slaniny, kterou poklademe hotové steaky. Přidáme ještě chřest, zasypeme strouhaným sýrem a vložíme na několik minut zapéct do trouby.

 
     
  Mezitím co se nám maso zapéká, vložíme trochu strouhaného parmezánu, olivový olej a vermut – množství odhadneme podle velikosti steaků do mixéru a vyšleháme do pěny. Když sýr začne zlátnout steaky vyjmeme, ozdobíme připravenou pěnou a podáváme.  
     
   
 
hitlist