Obří steak z mladé svíčkové
 
   

  400 g steaku ze svíčkové
250 ml olivového oleje
30 g strouhaného parmezánu







 

 

Nejprve si maso mírně naklepeme. Můžeme k tomu využít klouby prstů, použít tenderizér (to jsou změkčovací bodce, díky nimž je maso křehké a vláčné) nebo postačí i vidlička, která nahradí bodce.  Naklepané maso naložíme do olivového oleje, aby dozrálo a bylo jemné. Svíčková by měla být kvalitní, z mladého býka).

 
     
  Dále postupujeme zcela běžným způsobem přípravy steaků. Na rozpálené grilovací pánvi steak zprudka opečeme z obou stran, aby v něm zůstala všechna šťáva. Pak ho ještě několik minut zvolna dopékáme.  
     
  Nejlepší je tento steak jen středně propečený, ale to záleží na chuti a zvyklostech. Těsně před podáváním zasypeme maso jemně nastrouhaným parmezánem nebo jiným kvalitním sýrem.  
     
     
 
hitlist