Obří steak z mladé svíčkové |
||
400 g steaku ze svíčkové 250 ml olivového oleje 30 g strouhaného parmezánu |
Nejprve si maso mírně naklepeme. Můžeme k tomu využít klouby prstů, použít tenderizér (to jsou změkčovací bodce, díky nimž je maso křehké a vláčné) nebo postačí i vidlička, která nahradí bodce. Naklepané maso naložíme do olivového oleje, aby dozrálo a bylo jemné. Svíčková by měla být kvalitní, z mladého býka). |
||
Dále postupujeme zcela běžným způsobem přípravy steaků. Na rozpálené grilovací pánvi steak zprudka opečeme z obou stran, aby v něm zůstala všechna šťáva. Pak ho ještě několik minut zvolna dopékáme. | ||
Nejlepší je tento steak jen středně propečený, ale to záleží na chuti a zvyklostech. Těsně před podáváním zasypeme maso jemně nastrouhaným parmezánem nebo jiným kvalitním sýrem. | ||