Pikantní obr T-bone se zeleninou |
||
4 hovězí steaky s kostí po cca 500 g 1 svazek míchaných bylinek 4 stroužky česneku 1 lžička sušené majoránky 200 ml oleje 2 lžíce dijonské hořčice 2 lžíce bílého vinného octa špetka kajenského pepře sůl |
Zelenina | ||
1 červená a 1 zelená paprika |
||
Bylinky i se stonky omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a naložíme s ním stejně. Nasekané bylinky a česnek promícháme s majoránkou, hořčicí, octem, olejem a kajenským pepřem. Touto marinádou pokapeme steaky a uložíme je do lednice alespoň na den, nejlépe ale na dva. Před samotným pečením steaků potom opatrně přebytečnou marinádu setřeme hřmeme nože. Maso vložíme na rozpálenou pánev nebo stolní gril a 8 až 12 minut pečeme. Teprve potom steaky osolíme. |
||
Ne, nezapomněli jsme na přílohu. Jako přílohu zvolíme zeleninu. Všechnu zeleninu kromě kukuřice pokrájíme na kostičky či malé kousky a pak jednoduše opečeme na rozehřátém olivovém oleji. Vmícháme uvařenou kukuřici, rajčatový protlak, ocet, cukr, bílé víno, sůl, pepř, podle chuti tabasco a trochu vody. Směs necháme několikrát přejít varem. Podáváme jako teplou či studenou zeleninovou přílohu. | ||