Pikantní obr T-bone se zeleninou
 
   

  4 hovězí steaky s kostí po cca 500 g
1 svazek míchaných bylinek
4 stroužky česneku
1 lžička sušené majoránky
200 ml oleje
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce bílého vinného octa
špetka kajenského pepře
sůl



 

  Zelenina  
     
 

1 červená a 1 zelená paprika
2 feferonky
2 jarní cibulky
2 lžíce olivového oleje
200 g uvařených kukuřičných zrn
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce cukru
50 ml bílého vína
čerstvě mletý pepř, sůl
tabasco

 
     
 

Bylinky i se stonky omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a naložíme s ním stejně. Nasekané bylinky a česnek promícháme s majoránkou, hořčicí, octem, olejem a kajenským pepřem. Touto marinádou pokapeme steaky a uložíme je do lednice alespoň na den, nejlépe ale na dva. Před samotným pečením steaků potom opatrně přebytečnou marinádu setřeme hřmeme nože. Maso vložíme na rozpálenou pánev nebo stolní gril a 8 až 12 minut pečeme. Teprve potom steaky osolíme.

 
     
  Ne, nezapomněli jsme na přílohu. Jako přílohu zvolíme zeleninu. Všechnu zeleninu kromě kukuřice pokrájíme na kostičky či malé kousky a pak jednoduše opečeme na rozehřátém olivovém oleji. Vmícháme uvařenou kukuřici, rajčatový protlak, ocet, cukr, bílé víno, sůl, pepř, podle chuti tabasco a trochu vody. Směs necháme několikrát přejít varem. Podáváme jako teplou či studenou zeleninovou přílohu.  
     
     
 
hitlist