Rostbíf s rajčaty
 
   

  2 roštěnky asi po 500 g
6 lžic olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
mletý bílý pepř, sůl

4 rajčata
4 plátky anglické slaniny – asi 160 g
sůl




 

 

Olej smícháme s hořčicí a pepřem, osolíme. Dobře odleželé roštěnky omyjeme, osušíme a po všech stranách potřeme marinádou. Necháme okapat přebytečnou marinádu a maso vložíme do rozpálené pánve a zprudka opečeme ze všech stran. Opečené maso vložíme do pekáčku (nejlépe na pečící mřížku), vložíme do trouby a pečeme při asi 180 ºC asi 20 minut.

 
     
  Maso lze připravovat i na grilu. Pokud budeme maso chystat na grilu, grilujeme ho po každé straně 12 až 15 minut.  
     
     
 
hitlist