Steak Béarnaise
 
   

 

4 steaky z nízkého roštěnce každý po 200 g
1 lžíce oleje (slunečnicový nebo olivový)
mletý černý pepř, sůl

Maso potřeme z obou stran olejem a opepříme. Pečeme na rozpálené pánvi po obou stranách 2 až 4 minuty.



 

  Béarnaise omáčka  
     
 

6 lžic bílého vinného octa
12 zrnek pepře
2 bobkové listy
2 šalotky
4 snítky estragonu
2 lžíce estragonu
4 žloutky
150 ml másla
mletý bílý pepř

 
     
  Do menšího hrnce nalijeme ocet, přidáme sůl a pepř, bobkový list, šalotku a snítky estragonu. Zahříváme, dokud se objem nezmenší asi tak na třetinu. Pak ocet přecedíme přes jemné sítko.  
     
  Žloutky našleháme v menší misce, opepříme a osolíme. Misku poté postavíme na hrnec s vroucí vodou a přimícháme ocet. Začneme opatrně po kouskách přidávat máslo (voda v hrnci se musí vařit jen zlehka, jinak by se v omáčce tvořily hrudky).  Nakonec vsypeme nasekaný estragon a jemná omáčka je připravena k zalití masa.  
     
     
 
hitlist