Steak s bramborami a tvarohem
 
   

  4 hovězí steaky po 180-200 g
čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje



4 velké brambory
olej na vymazání




 

  Steaky okořeníme, zakapeme olejem a necháme odležet. Poté pečeme na rozpáleném oleji po každé straně 3 až 5 minut. Přes samotným koncem a podáváním osolíme.  
     
  Důkladně očistíme brambory ve slupce. Vidličkou každý brambor napícháme a zabalíme jednotlivě do vymaštěného alobalu. Pečeme asi 40 minut na grilu nebo v troubě.  
     
  Tvaroh  
     
 

1 šalotka nebo cibule
2 mrkve
2 malé cukety
trochu kopru a pažitky
200 g krémovaného smetanového tvarohu
4 lžíce mléka
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvě mletý muškátový oříšek

 
     
  Tvaroh rozmícháme v misce s bylinkami, mlékem, solí a pepřem.  Přidáme cibuli, kterou jsme předem zpěnili na oleji. Dále pak přidáme mrkev a cuketu pokrájené na jemné nudličky. Vše smícháme a krátce osmahneme, dochutíme solí, pepřem a případně limetkovou šťávou.  
     
     
 
hitlist