Svíčkové steaky
 
   

 

4 steaky ze svíčkové po 250 g, silné asi 2,5 cm
50 g rozpuštěného másla
černý pepř
4 špalíky petrželového másla s česnekem







 

  Každý steak potřeme rozpuštěným máslem, posypeme nahrubo mletým pepřem a pečeme na rozpálené grilovací pánvi 4 minuty, aby byly středně propečené. Na hotové naservírované steaky „posadíme“ špalíček bylinkového másla s petrželkou a česnekem.  
     
  Petrželkové máslo s česnekem – připravujeme předem  
     
  120 g máslo
nasekaná petrželka
2-3 stroužky česneku podle velikosti a chuti
 
     
  Změklé máslo ušleháme s prolisovaným česnekem a petrželkou do hladka. Přendáme do vhodné nádobky, popř. zabalíme do alobalu a necháme v mrazničce ztuhnout.  
     
     
 
hitlist