T-Bone s houbami
 
   

 

2 hovězí T-Bone steaky po 500 g
1 cibule
400 g hub šii-také
mletý černý pepř, sůl

50 g hovězího morku
1 lžíce plnotučné hořčice
4 cl koňaku
100 ml smetany
2 lžíce sekané petrželky



 

  Steaky malinko osolíme a opepříme (maso plně dosolíme na samotném konci, až bude hotové, aby neztratilo šťávu) a z každé strany prudce opečeme na rozehřátém oleji asi 2 minuty.  Pak teplotu snížíme a dopékáme přibližně ještě 6 až 8 minut na požadované propečení.  
     
  Cibuli nakrájíme na kostičky a houby na plátky. V jiné pánvi či rendlíku rozehřejeme na kousky nakrájený morek a na něm podusíme cibuli a houby. Osolíme a opepříme.  
     
  Tuk ze steaků slijeme z pánve a do výpeku vložíme houby s cibulí. Přidáme hořčici, přilijeme koňak a smetanu. Krátce jsme povařili a přidali nasekanou petrželku.  
     
     
 
hitlist