PAHRBEK
 
 
III. oficiální sraz OS autoklubdacia.cz
 
     
  Napajedla leží na Jižní Moravě, jižním směrem od města Přerov. Město se rozkládá v údolí tvořeném řekou Moravou; ze západní strany pohořím Chřiby a z východní strany Vizovickou vrchovinou.  
     
 

Okolí města tvoří rozhraní Dolnomoravského a Hornomoravského úvalu a řeka zde vytváří řadu mrtvých ramen. Přírodní podmínky tohoto místa jsou poněkud neobvyklé. Řeka Morava je zde náhle sevřena do poměrně krátkého, ale úzkého průlomového údolí, kterým jsou vzájemně oba úvaly propojeny.

 
     
 

Na jednom z četných mrtvých ramen řeky Moravy je i rekreační středisko Pahrbek a právě v tomto rekreačním středisku se jednoho červnového víkendu uskutečnil 3. oficiální sraz Autokubudacia.

 
     
  Tento oficiální sraz měl být jiný než předešlé dva srazy, a to hlavně v tom, že se očekávala již předem dlouho avizovaná volba nového výboru klubu a také nám byla přislíbena ukázka dalšího modelu Dacie, který byl představen na letošním autosalonu v Ženevě a u nás přichází na trh v těchto dnech  – řeč je o hatchbacku Sandero s usměvavou maskou a novým znakem.  
     
 

Vše začalo pro většinu posádek postupným pátečním příjezdem z různých koutů naší vlasti a vzájemným seznámením se s novými tvářemi a přivítáním. Očekával se příjezd i některých jedinců ze Slovenska, alespoň tak se dmuli na klubovém fóru. V neposlední řadě byli vyhlíženi členové výboru klubu, aby seznámili nás účastníky s plány, děním a programem a vůbec představou jako takovou. Z vedení nevedení přijel nakonec pouze předseda, který působil spíše stylem mrtvého brouka a chvílemi to dokonce vypadalo, jakoby k nám vůbec nepatřil…  a dění se tak i nadále odehrávalo formou ryze volné zábavy, kdy se čekalo, co bude dál a co se bude dít, jestli sami vyjet někam do okolí na výlet, nebo jestli bude nějaký program či alespoň nástin nějaké organizace… bohužel… a podle toho také jeden z hlavním bodů srazu dopadl…. nemohlo se dojít k nějakým závěrům a řešením, když nebylo nic nějak předem naplánované. Navíc počet členů nebyl v takovém počtu, aby bylo možno s ohledem na stanovy něco podnikat, takže opět to zvostalo viset na mrtvém bodě a jede se dál ve stejném duchu.

 
     
  Sobotní část dne nám, ale hlavně našim nejmenším i odrostlejším Logaňáčatům, zpříjemnil konaný dětský den se spoustou různých ukázek, soutěží a zábavy. Odpoledne pak patřilo parkoviště u kempu prozměnu nám, vyřadili jsme zde naše nablýskané miláčky a vyjeli se ukázat okolí spanilou jízdou… Den se pak dále nesl v klidné a pohodové atmosféře, která spíše připomínala, víc než oficiální sraz autoklubu, setkání party přátel. Počasí nám více než přálo a tak, kdo chtěl, mohl svlažit své tělo v řece, zahrát si turnaj v minigolfu, podniknout výlet nebo jen tak nerušeně slunit a užívat si zábavy až do ranního korůpění.  
     
 

V neděli očekávali všichni přítomní nebo alespoň Ti, kteří setrvali dokonce příjezd Brand Managera Dacie, pana Mazáče, v novém Sanderu. A kdo si počkal, ten se opravdu dočkal… Nedělní sluncem rozpálené dopoledne v kempu ještě více rozjasnily ladné křivky nového Sandera a všichni jsme se jali na vlastní kůži obdivovat, osahávat, hodnotit a někteří dokonce okusili jízdní vlastnosti dalšího nového člena dáciácké rodiny… a že bylo koukat na co…

 
     
 

Panu Mazáčovi děkujeme, že vážil cestu za námi na sraz, setrval s námi do odpoledne a předvedl nám tento nový model… a Sanderu přejeme, aby si našlo své oblíbence a těšíme se na jeho nové majitele na srazech.

 
     
  A co říci závěrem…? Jaký jsme si to udělali, takové jsme to měli…. a my jsme si ten sraz udělali, takový, abychom na něj, stejně jako na ostatní srazy, vzpomínali hezky – odvezli jsme si z něj to pro nás hezké a to ostatní, ty rozpačité dojmy z celého dění a organizace jsme ponechali na místě. Poznali jsme spoustu nových fajn Logaňáků, viděli ty, které vidíme jinak minimálně, právě s ohledem na naše domoviny. Byl to fajn srazík a my se již těšíme na ten další - prázdninový a na to, že spoustu z nich uvidíme dřív, než za rok.  
     
 

Trochu nepochopitelné je však to, že Moraváci, kteří křičí, že to mají daleko a chtěli, aby sraz byl blíž k jejich domovině se pak na srazu ani neukáží. Na druhou stranu, ne vždy to každému musí časově i z jiných důvodů klapnout a pak taky, kdo bude chtít opravdu přijet, tak přijede i za cenu, že tomu něco obětuje – třeba zrovna to, že pojede o nějakou tu hodinu a kilometry dál…. toto se nikdy do puntíku naplánovat nedá a nikdy se nedá vyhovět každému jedinci…