CHALUPA U ČERNÉ PODKOVY
 
     
  Krkonoše, netřeba asi blíže představovat… vždyť jsou i přes svou malou rozlohu a nízkou nadmořskou výšku vskutku výjimečně bohaté pohoří, plné jedinečných a neopakovatelných přírodních a krajinných hodnot.  
     
  V létě, kdy se mohutné horské hřebeny a zasněžené horské svahy promění v rozkvetlé louky, tu najdou své eldorádo milovníci vodních sportů, pro něž jsou dravé horské řeky přímo stvořené. Na vyznavače vysokohorské pěší turistiky čekají uprostřed netknuté přírody dlouhé kilometry značených turistických tras a cyklostezek. Vydat se zde můžete třeba k prameni Labe nebo k některému z nádherných krkonošských vodopádů.  
     
  Hory nejsou krásné přeci jen v zimě, své typické a odlišně kouzelné krásno naopak nabízí měsíce letní. A právě krásy tohoto horského období jsme se rozhodli prozkoumat na tomto setkání, za kterým jsme vyrazili do malebného koutu Rokytnice nad Jizerou, kdy jsme netradičně pro toho prázdninové období zvolili rodinou chalupu u Černé podkovy. Toto svou polohou významné městečko, s dlouholetou sklářskou tradicí, v západních Krkonoších, obklopené ze všech stran kopci, v údolí řeky Jizery, Huťského a Černého potoka a potoka Rokytnice nám poskytlo své útočiště první srpnový víkend.  
     
  V průběhu víkendu jsme na srazu přivítali i několik návštěv. Setkání se neslo v pohodovém duchu, jako ostatně všechna setkání. O malé dobrodružství se nám postaralo snad jen počasí, které si s námi zpočátku tak trochu hrálo na schovávanou a mělo za následek poranění jednoho z návštěvníků. Doufáme, že dotyčný je již v pořádku a že se tento úrazový rituál nestane pravidelností…  
     
 

Všem příjemný zbytek prázdninových dnů a na viděnou na dalších srazech, třeba hned na tom dalším výročním desátém :-)