Vila FILIP
 
     
  Z okolí Prahy až k rakouským hranicím se vlní kraj plný slunce a radosti ze života. Je to malebná pohlednice českého venkova s červenými střechami a silnými kamennými zdmi, rámovaná svěžími zelenými lesy s lesklými hladinami řek a rybníků. Ať už navštívíte Tábor, Bechyni, Písek, České Budějovice nebo jinou známou či méně známou obec, pokaždé se dostanete do míst, kde dýchá historie a umění.  
     
  Mírně zvlněný kraj Táborské pahorkatiny je ideálním místem pro strávení příjemných chvil. Nachází se zde řada vyhledávaných pamětihodností, jako např. Hrad Kotnov v Táboře, v okolí zříceniny hradů, zámky či unikátní technická díla. Jihozápadně od Tábora jsou rovinatá blata s typickou jihočeskou lidovou architekturou, rašeliništi a rozsáhlými lesními komplexy. Příroda kolem Tábora skýtá dobré podmínky nejen pro pěší turistiku. K návštěvě lákají i přírodní zajímavosti, ale i řeka Lužnice, která se proplétá celým regionem.  
     
 

A právě do tohoto malebného kraje jsme se rozhodli zavítat za prvním setkáním v roce 2009, do malé jihočeské vesničky Dudov mezi městy Táborem a Bechyní, kde se na okraji vesničky u rybníka ukrývá Vila Filip.

 
     
     
 
     
 
     
            
     
            
     
 
     
 
     
     
 
hitlist