4. republikový sraz Dacia - Seč
 
 
Autokemp U LETADLA
 
     
 
          
 
 
                 
 
     
 
Úvodem patří naše velké poděkování všem, kteří se na přípravách, stejně jako na samotném průběhu celé této akce aktivně podíleli. Všem Vám patří obrovské DÍKY!!!!!
 
     
 
Letošní, v pořadí již 4. sraz, se odehrál druhého červnového víkendu v krajině starobylých strážišť, tajuplných lesních hvozdů, stříbrných říček a kamenitých potůčků… krajině protkané pavučinami cest a pěšin, propojující malebná sídla a osady… v lokalitě chráněné krajinné oblasti Železných hor a blízkosti věhlasně známé Sečské přehrady, na jejíž skalnatých bocích se nacházejí zříceny hradů Vidštejn a Oheb.
 
     
 
Pro realizační tým se vše začalo již čtvrtečním podvečerním příjezdem a posledními drobnými přípravami. Samotní účastníci se začali sjíždět hned od samotného brzkého pátečního dopoledne z nejrůznějších koutů. Vzdálenější účastníci pak doráželi v průběhu sobotního rána a dopoledne.
 
     
 
Po ubytování měl každý možnost seznámit se s prostředím kempu, okolím a v neposlední řadě s dalšími účastníky. Páteční počasí bylo spíše aprílové a docela pěkně si s námi pohrávalo, dešťové přeháňky ani chladné počasí nám však náladu nepokazilo. Večerní posezení, stejně jako zahájení samotné této akce se přesunulo do místní hospůdečky, kde si každý našel svůj kousek místečka a všichni byli seznámeni s nadcházejícím programem a představou.
 
     
 
V sobotu jsme se probudili již do nádherného slunečného dne. Pro naše nejmenší a školou povinné ratolesti bylo připraveno dopoledne plné her a soutěží… na své si přišli i rodiče a ostatní dospěláci, kteří báječně všechny děti povzbuzovali a fandili. Po herním dopoledni a posilnění došlo na dlouho očekávané společné focení nejen našich motorových krasavců, ale i všech přítomných a nic nebránilo tomu vyjet na společnou spanilou jízdu, kterou mnozí spojili s výlety po různých krásách tohoto kraje.
 
     
 

Sobotní podvečer patřil opět dětem, vyhodnocení a vyhlášení vítězů soutěžního klání. Nikdo nezůstal bez ceny… některé odcházely s cenami útěchy, ti šikovnější si odnášely medaile a hodnotnější ceny. Zkrátka nepřišli ani dospělí, kterým byl věnován pamětní list účastníka tohoto 4. republikového srazu Dacií. Večer byl pak završen společným posezením u ohně, opékáním buřtů… sedělo se a odpočívalo do pozdních hodin za poslechu příjemné hudby.

 
     
 
Neděle nás přivítala ještě krásnějším počasím a nás všechny čekalo postupné loučení… Kemp se postupně v průběhu dopoledne začal vyprazdňovat a posádky se vydávali zpět do svých domovin a jak to tak občas bývá… u malých účastníků došlo i na slzičky.
 
     
  Kdo nebyl na setkání prohloupil… sešla se skvělá „rodinka“ lidí.  
     
  A nakonec trocha statistiky:  
 

Počet organizátorů:       2
Počet účastníků:        126
   z toho dětí do 15 let: 36

 
     
 

Počet vozů celkem:    47
  Dacia 1300,1310:         3
  Dacia Solenza:              1
  Dacia Logan:               17
  Dacia Logan MCV:     17
  Dacia Sandero:             4
  Auta jiné značky:         5

 
     
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
    
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
   
 
     
 
 
     
 
 
     
     
 
hitlist