Téma: Grilování
Kuřecí řízky grilované v alobalu
4 porce
Potřebujeme:
4 kuřecí řízky, 4 stroužky česneku, 1 polévková lžíce tymiánu, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 4-6 polévkových lžic olivového oleje, alobal.
Oloupaný česnek propasírujeme a smícháme s olejem, tymiánem a sójovou omáčku.
Kuřecí řízky opláchneme pod studenou vodou, osušíme a ze všech stran namočíme v připravené marinádì, necháme přes noc v chladničce odležet.
Každý kuřecí řízek si zabalíme do alobalu a propečeme na grilu cca 30 minut. Během pečení několikrát obrátíme.
Kuřecí maso je velmi šťavnaté chutná i dětem. Můžeme podávat s celozrnným či bílým pečivem a tatarskou omáčkou nebo kečupem.