Biftek s pečeným banánem a jemnou zázvorovou omáčkou |
||
800 g hovězí svíčkové nebo nízké roštěné 2 lžíce červené curry pasty 100 ml rostlinného oleje hrubozrnná sůl Maso nakrájíme na 4 stejné steaky, potřeme směsí curry pasty, oleje a soli a necháme jej odležet. Na rozpálené pánvi s trochou oleje steaky opékáme z obou stran, střed by měl zůstat ještě trochu krvavý. |
Zázvorová omáčka | ||
50 g cibule 50 g másla (2 × 25 g) 30 g čerstvého zázvoru 20 ml koňaku nebo brandy 50 ml bílého vína 200 ml smetany 50 g medu čerstvě mletý pepř, sůl |
||
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, opečeme na ½ másla, orestujeme dozlatova, přidáme jemně nakrájený nebo nastrouhaný zázvor, orestujeme, zakápneme koňakem a zalijeme vínem, necháme krátce přejít varem, zalijeme smetanou, opět necháme přejít varem. Přecedíme, dochutíme medem, solí a pepřem, zjemníme máslem a už nevaříme. | ||
Banány | ||
4 menší banány 50 g másla 20 g hnědého cukru |
||
Banán podélně rozkrojíme a posypeme hnědým cukrem. Na pánvi rozpustíme máslo a banán pozvolna pečeme pouze řezem dolů. |
||