Hovězí marinovaná roštěná po brazilsku
s fazolkami ve slanině
 
   

  800 g kvalitního hovězího v celku nejlépe nízký roštěnec
4 limetky
100 g hrubozrnné soli
0,3 l světlého piva
1 svazek koriandru a tymiánu
100 ml olivového oleje
pepř
 

  Očištěné maso přes noc marinujeme ve směsi hrubozrnné soli, piva, limetové kůry a šťávy, pepře a sekaných bylinek.

Poté ho prudce opečeme ze všech stran na oleji, přendáme na rošt a pečeme při 160 stupních asi 30 - 40 minut (podle typu trouby).

Hotové krájíme na tenké plátky.
 
     
  Fazolky  
     
  400 g čerstvých nebo mražených celých fazolových lusků
8 plátků anglické slaniny
olivový olej
pepř, sůl
 
     
  Fazolky očistíme od stopiček a prudce je spaříme v hodně osolené vodě, přendáme do ledové vody a poté necháme krátce okapat. Díky této úpravě nám fazolky zůstanou krásně zelené a křehké.

Do slaniny balíme otýpky fazolek, lehce okořeníme čerstvým pepřem, přendáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 250°C 10 minut.
 
     
     
 
hitlist