Hovězí marinovaná roštěná po brazilsku s fazolkami ve slanině |
||
800 g kvalitního hovězího v celku nejlépe nízký roštěnec 4 limetky 100 g hrubozrnné soli 0,3 l světlého piva 1 svazek koriandru a tymiánu 100 ml olivového oleje pepř |
Očištěné maso přes noc marinujeme ve směsi hrubozrnné soli, piva, limetové kůry a šťávy, pepře a sekaných bylinek. Poté ho prudce opečeme ze všech stran na oleji, přendáme na rošt a pečeme při 160 stupních asi 30 - 40 minut (podle typu trouby). Hotové krájíme na tenké plátky. |
||
Fazolky | ||
400 g čerstvých nebo mražených celých fazolových lusků 8 plátků anglické slaniny olivový olej pepř, sůl |
||
Fazolky očistíme od stopiček a prudce je spaříme v hodně osolené vodě, přendáme do ledové vody a poté necháme krátce okapat. Díky této úpravě nám fazolky zůstanou krásně zelené a křehké.
Do slaniny balíme otýpky fazolek, lehce okořeníme čerstvým pepřem, přendáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 250°C 10 minut. |
||