Kachní steaky na sherry |
||
4 steaky z kachních prsou (bez kosti a kůže) 4 plátky anglické slaniny 1 hrnek silného hovězího vývaru 1 lžíce rybízové marmelády 1 lžíce sherry či dezertního vína 1 lžíci brandy strouhaná kůra z pomeranče špetka majoránky 1/2 lžičky hořčičného semínka mletý černý pepř, sůl olivový olej |
Dáme si pozor, aby steaky byly silné, musíme je totiž každý zvlášť obalit plátkem slaniny. Pak je osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, vytřeme ji olivovým olejem a maso pečeme z každé strany 2 až 3 minuty. | ||
Ve velké pánvi smícháme silný hovězí vývar (může být i masox) s rybízovou marmeládou, hořčičná semínka, sherry, brandy a koření. Promícháme a vyvaříme, dokud směs nezhoustne. Tehdy přidáme strouhanou pomerančovou kůru, zamícháme a zálivkou přelijeme připravená kachní prsa. Ta jsme potom dopékali na mírnějším ohni do měkka. Během úpravy maso zaléváme omáčkou. |
||