Kachní steaky na sherry
 
   

  4 steaky z kachních prsou (bez kosti a kůže)
4 plátky anglické slaniny
1 hrnek silného hovězího vývaru
1 lžíce rybízové marmelády
1 lžíce sherry či dezertního vína
1 lžíci brandy
strouhaná kůra z pomeranče
špetka majoránky
1/2 lžičky hořčičného semínka
mletý černý pepř, sůl
olivový olej

 

  Dáme si pozor, aby steaky byly silné, musíme je totiž každý zvlášť obalit plátkem slaniny. Pak je osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, vytřeme ji olivovým olejem a maso pečeme z každé strany 2 až 3 minuty.  
     
 

Ve velké pánvi smícháme silný hovězí vývar (může být i masox) s rybízovou marmeládou, hořčičná semínka, sherry, brandy a koření. Promícháme a vyvaříme, dokud směs nezhoustne. Tehdy přidáme strouhanou pomerančovou kůru, zamícháme a zálivkou přelijeme připravená kachní prsa. Ta jsme potom dopékali na mírnějším ohni do měkka. Během úpravy maso zaléváme omáčkou.

 
     
   
 
hitlist