Steak salsa verde
 
   

 

4 vepřové steaky z krkovice
6 vyzrálých rajčat
65 ml olivového oleje
pepř, sůl








 

 

Rajčata rozkrojíme na polovinu a vložíme do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a necháme péct asi 45 minut.

 
     
  Steaky okořeníme, zakapeme olejem a necháme chvíli odležet. Pečeme na prudkém ohni z obou stran 4-8 minut podle tloušťky masa.  
     
  Salsa verde  
     
  3 šálky míchaných bylinek
1 lžíce kaparů
1 lžíce hořčice
2 ančovičky (filety)
1 lžíce bílého vinného octa
65 ml olivového oleje
 
     
  Všechny přísady na salsu rozmixujeme a přelijeme jí hotové steaky.  
     
     
 
hitlist