Steak v jogurtu
 
   

 

4 hovězí steaky
200 g bílého neslazeného jogurtu
1 stroužek česneku
1 lžička grilovacího koření








 

  Steaky omyjeme a osušíme. Jogurt rozmícháme v misce s česnekem, pokrájeným na malé kousky, a kořením. Do této marinády vložíme maso, zakryjeme folií a uložíme odpočinout do lednice na 12 hodin.  
     
  Před samotnou přípravou ze steaků sejmeme kousky česneku, aby se zbytečně nepřipalovaly a nenarušovaly celkovou chuť připravovaného masa – uvolněné silice z česneku zůstanou obsaženy v marinádě. Jogurt však v žádném případě neoplachujeme ani jinak se ho nezbavujeme, pokrm by ztratil svou specifickou chuť, kterou mu právě jogurt dodává.  
     
  Pečeme na rozpálené pánvi na troše olivového oleje nejprve zprudka přibližně 1-2 minuty z každé strany, poté plamen snížíme a dopékáme z každé strany ještě přibližně 3 minuty, podle velikosti s tloušťky steaku.  
     
     
 
hitlist