Steaky z tuňáka
 
   

  4 steaky z tuňáka (po 150 g)
4 lžíce olivového oleje
1 prolisovaný stroužek česneku
1 lžička nastrouhané kůry z citronu
snítka petržele





 

  Omáčka  
     
  30 g lístku petrželky
150 g různých bylinek
1 lžíce kaparů
1 lžíce nakládaného zeleného pepře
1 lžíce hořčice
4ančovičky (sardele)
1 lžička dijonské hořčice
125 ml olivového oleje
sůl, pepř
 
     
  Steaky rozložíme do skleněné mísy a přelijeme marinádou z oleje, prolisovaného česneku a strouhané citronové kůry, necháme asi 2 hodiny odležet. Mezitím si připravíme omáčku.  
     
  Všechny suroviny na omáčku vložíme do nádobky a rozmixujeme na hladkou pastu. Tu podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku máme nachystanou, tak se můžeme pustit do přípravy steaků.  
     
  Maso vyjmeme z marinády a pečeme na rozpálené grilovací pánvi 2 až 3 minuty z každé strany. Na talířích pak maso přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou petržele.  
   
   
 
hitlist