Steaky z tuňáka |
||
4 steaky z tuňáka (po 150 g) 4 lžíce olivového oleje 1 prolisovaný stroužek česneku 1 lžička nastrouhané kůry z citronu snítka petržele |
Omáčka | ||
30 g lístku petrželky 150 g různých bylinek 1 lžíce kaparů 1 lžíce nakládaného zeleného pepře 1 lžíce hořčice 4ančovičky (sardele) 1 lžička dijonské hořčice 125 ml olivového oleje sůl, pepř |
||
Steaky rozložíme do skleněné mísy a přelijeme marinádou z oleje, prolisovaného česneku a strouhané citronové kůry, necháme asi 2 hodiny odležet. Mezitím si připravíme omáčku. | ||
Všechny suroviny na omáčku vložíme do nádobky a rozmixujeme na hladkou pastu. Tu podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku máme nachystanou, tak se můžeme pustit do přípravy steaků. | ||
Maso vyjmeme z marinády a pečeme na rozpálené grilovací pánvi 2 až 3 minuty z každé strany. Na talířích pak maso přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou petržele. | ||